Vår ved

Vi är stolta över att kunna leverera förstklassig björkved hem till dörren i hela stockholmsområdet. Vår ved kommer från kvalitetssäkrade områden och lufttorkas utomhus under tak i 8-12 månader för att inte torka för snabbt. Under tiden som den lufttorkas utomhus reduceras fukthalten 50% och når 15-20% fuktighet. Därefter transporteras veden till våra inomhuslager i Stockholm för att garantera att den är torr och uppfyller alla krav för att få kvalificeras som kvalitetsved.

1. Kvalitetssäkring

Vi stickprov-testar vår ved med fuktmätare vid leverans för att vara försäkra oss om att den den håller högsta kvalitet.

Ved som förvaras inomhus för länge riskerar att torka för mycket. Därför lagerhåller vi inte mer ved, inomhus, än vi vet att vi kan sälja på 3-4 veckor.

2. Förpackning

Vår ved stapel-packas och levereras i 40 liter säckar med vedträn som håller en längd på mellan 27 – 30 cm. Vikten per säck är ca 15 kg med ett energivärdet på 4,8kW per kg vilket blir 64.5 kW per säck.

Det är viktigt att notera att vår ved stapel-packas och packar inte som lösved då det blir stor skillnad i mängden faktiskt ved. Ved som packas som lösved, vilket betyder att du bara slänger ner vedträn huller om buller i en säck, ger mer plats för luft mellan vedträna och tar därför mer plats.

Här kommer ett enkelt räkneexempel visar skillnaden tydligt:

När du köper ved är det viktigt att du köper staplad ved och inte lösved. Lösved är ved som packas huller om buller och då blir det väldigt mycket utrymme för luft mellan vedträna. När ved staplas så blir utrymmet för luft mellan vedträna mindre och det får därför plats mer ved per kubikmeter.

Vill du veta mer om hur vi levererar veden till dig? Läs vår leveransinformation här.

Best Selling Woods

How does it work?

1Place an order

Place your order via the form and fill in the number of bags you want and your delivery details.

2Order confirmation

We send an order confirmation via email.

3Notification before delivery

We give notice 2-3 days before the delivery of the home delivery, we drive out once a week to each area.

4We deliver to your home, payment takes place on the spot

Payment is made on site via Swish or card.

0
    0
    Kassan
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken
    ×